زبان بدن یک عاشق چه می گوید
Body language tells a lover
در اولین روزهای بهار و همراه با فصل شکفته شدن گلها و رویش طبیعت مقاله ای در خصوص عشق به رشته تحریر دراوردم آرزو می کنم برایتان مفید فایده واقع گردد. در مورد عشق سخن زیاد گفته شده اما چیزی که تا کنون در مورد ان زیاد نشنیده و یا نخوانده ایم زبان بدن body language افراد عاشق است این از ان جهت اهمیت پیدا می کند که ایا واقعا انچه گفته میشود با انچه واقعیت دارد یکی است و یا آنچه فرد توان و روی بیان انرا ندارد با واقعیت نهان در دل او یکی است. در هر دو مورد خانمها و آقایان دچار شک تردید و یا دو دلی می شوند به همین جهت مقاله کوتاهی در این خصوص تحریر نمودم که شاید بتواند کمک شایان توجهی بنماید. اول باید بدانید که هیچکس مهره مار ندارد این رفتار گفتار و پندار ما است که از ما انسانهایی شاخص و دوستداشتنی ترسیم می کند و یا بلعکس
عشق میان مرد و زن یا عشق رمانتیک به عنوان پدیده ای عمیقا فیزیکی هدف کنکاش های بسیار علمی قرار گرفته است. در عشق رمانتیک سلول های عصبی، هورمون ها، مغز و فشار خون، قلب و معده در حالتی از شوریدگی قرار می گیرند واین سبب بروز برخی رفتارهای ظاهری میشود که افعال زبان بدن بهمین خاطر بروز می کند .بر اساس شواهد علم اعصاب درهنگامی که فرد عشق خود را بروز میدهد، تعدادی عنصر شیمیایی در مغز فرد فعال میشوند.دانشمند یونان باستان جالینوس اصرار داشت که عاشق شدن موضوعی مربوط به اخلاط چهارگانه بدن است، به عبارت دیگر هنگامی که تعادل صفرا و سودا و بلغم و خون به هم می خورند انسان عاشق می شود. سالها بعد متخصصان نوین فیزیولوژی کشف کردند عشق رمانتیک ناشی از مواد شیمیایی طبیعی قدرتمندی است که در بدن می باشد.
ماده شیمیایی که به خصوص مورد تحقیق قرار گرفت مولکولی به نام فنیل اتیلامین (PEA) است. فنیل اتیلامین نوعی آمفتامین طبیعی است که باعث تحریک مغز و دستگاه عصبی مرکزی می شود. PEA نیز تجربه سرخوشی، تنفس سریع، افزایش ضربان قلب، گشادی مردمک، آزادی ترشحات بودار از پوست که می تواند طرف مقابل را بینهایت اغوا کند و در همین مقاله ما اینگونه رفتارها را از بعد فیزیکی مورد کنکاش و بررسی قرار خواهیم داد.
دو پژوهشگر انگلیسی و یک انسان شناس آمریکایی با (MRI) برای کاوش اساس عصبی عشق استفاده کردند و متوجه شدند مغز های داوطلبان عاشق دقیقا در همین هسته فعال است. هر چه عشاق مورد بررسی مشتاق تر بودند این هسته در آنها فعال تر بود. و در طول مدت زمان میزان آدرنالین هم افزایش می یابد و آزاد شدن ماده شیمیایی دیگری به نام دوپامین را باعث می شود. دوپامین باعث افزایش توجه هدفمند، بنیه و انرژی فرد که همه آنها بر گرفتن پاداش متمرکز می شود. در همان حالی که این مواد شیمیایی قدرتمند مسیرهای عصبی را تهییج می کنند، باعث مهار یک واسطه شیمیایی عصبی به نام سروتونین می شوند.
سروتونین باعث کنترل اعمال تکانه ای، رفتارهای وسواسی و اشتیاق های شدید می شود، این پیام رسان عصبی در به وجود آمدن احساس قدرت برای عمل کردن و احساس تسلط بر امور به ما کمک می کند. افت میزان سروتونین در مغز در ایجاد اختلالاتی مثل حملات وحشت زدگی، اضطراب افسردگی و رفتارهای شیدایی دخالت دارد. البته شاید بد نیست بدانید امروزه دانشمندان می گویند دوای درد عشق یا شفا دهنده مریضان عشق هم تجویز مقدار مناسبی فلوکستین یا پروزاک است….
این مواد شیمیایی عبارتند از: تستسترون، استروژن، دوپامین، نوراپی نفرین، سروتونین، اکسی توسین و وازوپرسین. درهنگام برقراری رابطه جنسی یا احساسات شهوانی میزان تستسترون و اوستروژن در مغز افزایش پیدا میکند. معمولاً دوپامین، نورفینفرین و سروتونین در مرحله جذب نظر فرد مقابل حضور پررنگ تری دارند. به نظر میرسد اوکسی توسین و وازوپرسین به روابط پردوام و قوی ارتباط دارند. در دسامبر ۲۰۰۵، دانشمندان ایتالیایی در دانشگاه پاویا متوجه شدند که وقتی فرد برای اولین بار عاشق میشود، میزان مولکولی که به عنوان NGF عامل رشد عصب شناخته میشود افزایش مییابد اما پس از یکسال ارتباط بین طرفین مقدار این مولکول به حالت اول بر میگردد.اما نکته قابل تعمق این است که هنگامی که عاشق می شویم، دچار حسادت عشقی می شویم و یا زندگی زناشویی مان بهم می ریزد.
زبان بدن body language و زبان بدن عاشق با مواجه مداوم
- See more at: http://www.mazyarmir.com/