
قبل از شروع به تحلیل این مناظره باید اعلام کنم این مقاله بهیچ وجه جنبه تخریب و یا توهین نداشته و صرفا برای آموزش و اطلاع عموم از تکنیکها و ترفندها و آموزش عمومی در خصوص ارتباطات غیرکلامی تهیه شده است اگر تلویحا در این مسیر از اعتئال خارج شده ایم پوزش صمیمانه ما را بپذیرید.
مناظره ۶ کاندیدای ریاستجمهوری عصر امروز جمعه در حالی برگزار گردید که طبق قراین و شواهد تعدا بسیار زیادی پای گیرنده های خود و یا با رادیو و یا با شبکه های اجتماعی در حال نظاره این برنامه بودند یکی از هیجان انگیز ترین و پر مخاطب ترین برنامه های روز صداوسیما.
قبل از تحلیل این مناظره داغ انتخاباتی ذکر یک نکته را واجب می دانم مازیارمیر بعنوان یکی از مشاوران انتخاباتی و مخصوصا بعنوان یک تحلیلگر علمی رفتارهای غیرکلامی و اولین تحلیل گر رفتارهای غیر کلامی ۴ دوره انتخابات ریاست جمهوری سعی در بی طرفی اظهارات خود دارم و نکته مهمتر اینکه قصد تخریب نداشته و فقط به عزیزانی که در سراسر کشور قصد انتخاب و یا قصد تحلیل و یا قصد حضور در انتخاباتی از این دست در مجلس شورای اسلامی و یا شورای شهر دارند را دارم ولاغیر
تغییر و یا تکان دادن صندلی و یا پپوز خند زدن نامزدهای انتخابات فول های غیر قابل بخشش است خطاهای کلیدی و یا خشمگین شدن متهم نمودن دیگری و برچسب زدنهای غیرکارشناسانه و یا لرزشش محسوس و نامحسوس بدن و بسیاری رفتارهای دیگر و…
برنامه نامزدها در استودیو شماره یازده صدا و سیما در حالی شکل گرفت که دنیا با امدن یک شومن تلویزیونی به نام ترامپ ابستن حوادث بسیاری است و البته به نظر اینجانب و با تکیه بر حدود ۴۰ سال عقبه سیاسی ایران ریاست جمهوری ایران نیز مانند تمامی کشورهای جهان ۸ ساله است پس شانس دکترروحانی و سایه ایشان که اسحاق جهانگیری نام دارد بسیار بسیار زیاد است و در مقابل قالیباف با توپ پر و با ذره بینی در دست به میدان آماده است برای یک جنگ تمام عیار و رئیسی هم با حمایت کامل افراد خاص و ومخصوصا طیف خاص تندرو و…. به میدان آماده است و مانند هر انتخابات دیگر دو کاندیدای دیگر هم اصلا شانسی ندارند اما این تحلیل را با رویکرد فقط زبان بدن مرور خواهیم نمود.
زبان بدن مناظره از دیدگاه مازیارمیر
دکتر حسن روحانی پیرامون زبان بدن اطلاعات خوبی دارد هرچند در این مناظره انتظارات مارا برآورده ننمود اما هماهنگی زبان بدن با تن صدا و آوا و کلام ایشان کاملا محسوس بود و در این مناظره مانند ۴ سال پیش با اعتماد بنفس فراوان پا به میدان گذاشت و البته نسبت به ۴ سال پیش با یک سروگردن بهتر و حرفه ای تر اما جمعه استرس زاید الوصفی در ایشان موج می زد و خود در تکنیک ۴ سال پیش اسیر شد او هرگز برای جنگ و نبرد به میدان نیامده بود چراکه بعنوان یک سیاسی تمام عیار می داند که هر جنگی یک سر آن با خت است پس با استراتژی جنگی و تهاجم و احیانا تخریب نیامده بود اما در مقابل قالیباف که زخم خورده مناظره و بازنده مناظره ۴ سال پیش است با تمام قوا و برای نبرد تن به تن با تمام وجود آماد بود
هرچند در این میان با انتقادهای بسیار تند و در بیشتر مواقع خارج از حد استرس و بهم ریختگی خود را در صورت و مخصوصا لبها حرکات ریز روی صندلی و پشت میز و مخصوصا با پنهان کردن دستها زیر میز و یا بردن دستهای بهم چسبیده اش انهم بین پاهایش هرگز برای افشاگری نیامده بود.
در مقابل دکتر روحانی مانند ۴ سال قبل اما کمی رقیق تر دقیقا تکنیکهای ارامش و وقار را از خود بروز می داد و حتی در حالت نشستن ایشان کاملا مشهود بود که او خود را عاقلترین فرد در جمع متصور بود که به تمامی ابعاد مشکلات نظام و کشور تقریبا واقف است.
سونامی مثلث روحانی جهانگیری و قالیباف
متاسفانه سرعت سخن گفتن دکتر روحانی یکی از بدترین عملکردهایش در این تورنمنت بود و بدتر از آن لرزش افسانه ای و لجام گسیخته دستانشان در مقابل هم جناب آقای جهانگیری هرچند اطلاعات علمی و عملی و رفرنس های خوبی داشت و با خلاصه گویی بسیار جذاب مینمود اما در عین حال لهجه تند و آزار دهنده معاون اول ریس جمهور نقطه ضعف شدید ایشان بود هر سه یعنی مثلث روحانی و جهانگیری و قالباف مثلث اصلی طوفان از رفتار دیگری هم در موقع طوفان استرس برخوردار بودند که انهم لبخندهای بد و پوزخند و حرکات عصبی و ریتمی در زمان تکیه بر صندلی بود که بسیار آزار دهنده بود و نشان از توهمی بودن و غیر علمی و غیرواقعی بودن سخنان طرف مقابل را حکایت می کرد باید به دقت هرچه تمامتر توسط مشاورین و خود این نامزدهای محترم اصلاح شود.
متاسفانه برخی افراد سطحی و بی تخصص در تفاسیر خود اعلام می کنند جهانگیری اموزش دیده است و یا صدای کنترل شده دارد باید بعنوان یک مشاور انتخاباتی عرض کنم در ابتدای سخن هرچند جهانگیری سعی داشت با یک پرده بلند تر از عرف سخن گفتن خود را کنترل شده نشان دهد اما استرس بسیار شدید و لرزش صدای ایشان کاملا مشهود بود شروعی ضعیف که رفته رفته بهبود نسبی پیدا کرد و اوج مشکل را باید در لهجه و ریتم یکنواخت ایشان ارزیابی نمود هرچند در جریان سخنرانی هوشمندانه به سوالات و حملات قالیباف جواب های از پیش آماده شده خود را می داد اما پس از پایان سخنان خود هرگز نتوانست در زمان سخنرانی قالباف تمسخر و حرکات عصبی خود پشت صندلی را کنترل کند و اوج این رفتارهای تمسخر آمیز را با تکان دادن تلویحی و بسیار ضعیف سر و پنهان کردن دستها و…. دید
نکته قوت فوق العاده جهانگیری در ایراد جملات کلیدی و راهبردی ایشان و تحریک هنرمندانه احساسات و عواطف جامعه را با بیان داستان سیلی خوردن دستفروشان که نوک پیکان حمله این سخنان دقیقا قالیباف را هدف قرار داده بود و یا حملات گازانبری و یا کتک زدن مردم و… تیر خلاص بود به دکتر قالیباف که کاملا هم به هدف اصابت نمود.
اما اقای مهندس میرسلیم روز جمعه نشان داد که در مورد معضلات اجتماعی دید نسبتا خوبی دارد. هرچند مردم دیگر با کلی گویی عناد می ورزند اما ایشان با بیانی کاملا متفاوت با آنچه تاکنون مطرح شده نشان داد که شجاعت لازم را دارد اما شاید اینگونه خطابه ها دیگر مانند سابق هواداری ندارد. با این حال ضربه اصلی به خود را این سیاستمدار با سابقه را لحن خشک و معلم گونه اش که انگار فقط در حال نصیحت بود زد. این موضوع تا حدی در مورد هاشمی طبا هم دقیقا صدق می کرد.
جناب حجت الاسلام رئیسی هم ریتم یکنواخت کند و کسل کننده ایی داشت زیبنده زیبنده و یا فلذا فلذا کلماتی بود که در تحلیل و تحقیق های من در بین خواص و دانشجویانم بیشتر به عنوان نقطه ضعف معمولا قلمداد می شود البته ایشان هم بسیار دچار استرس و رنگ پریدگی بودند و با دست شدیدا میز مناظره را گرفته بود تکنیکی برای دفع استرس . پلک زدنهای خارج از عرف رئیسی که بیشتر از نرمال یک انسان عادی بود را هم اگر اضافه کنیم بیشتر شنونده و بیننده را عصبی می نمود. صدای ایشان و تند و کند کردنها و یا بالا و پایین بردن صدای ایشان هم اصلا خوب و حرفه ای نبود که شاید باید گفت بیشتر شبیه فاجعه بود.
دکتر روحانی وقت کم آورد و سخنانش ناقص ماند و رئیسی بدتر از ایشان بود چراکه جملات و سخنانش همه نصفه و نیمه ماند فکر میکنم در این زمینه همه در مدیریت زمان دچار خطای بسیار بودند و همه از برنامه عقب افتادند.
متاسفانه در نگاه به دوربین و نگاه به گوینده هیچکدام از عزیزان ارتباط چشمی مناسب و معنی داری برقرار نکردند این کار تا انجا پیش میرفت که هرکس دیگری و همه را نقد میکرد و بدون نگاه به رقیب و یا رقبا به همه جانگاه بود الا انجا که باید باشد حتی برخی موارد دوربین داشت نامزدی را نشان می داد که نه دوربین و نه گوینده را نگاه می کند و این حس بدی به بیننده القا مینماید......
- See more at: http://www.mazyarmir.com/news/34577/%d8%aa%d8%ad%d9%84%db%8c%d9%84-%d9%85%d9%86%d8%a7%d8%b8%d8%b1%d9%87-%d8%a7%d9%86%d8%aa%d8%ae%d8%a7%d8%a8%d8%a7%d8%aa%db%8c-%db%b1%db%b3%db%b9%db%b6.html#sthash.hnaan4yH.dpuf